На 16 юни 2024 г. първата столица на България, град Плиска, ще приветства на една сцена над 240 талантливи малчугани. Поводът е второто издание на "Асамблея на талантливите деца“, организирано от Музикална школа “Моника Ла Ре Ми", част от Националното сдружение "Клуб Плиска представя“.

Това вълнуващо събитие е за млади таланти на възраст от 5 до 18 години от цялата страна, като са десетки участниците от областите Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Русе.

Пилотното издание на Асамблеята бе изключително успешно и на него се изявиха 80 участници. Тази година интересът към инициативата нарастна три пъти и празникът ще се проведе на по-голяма сцена на централния площад в старопрестолния град. Асамблеята ще предложи разнообразна програма, включваща концерти, театрални изпълнения, игри, спортни активности и други инициативи.

Концертната част ще започне с изпълнения на певци от Музикална школа "Моника Ла Ре Ми“, лауреати на международни конкурси. В програмата са включени изпълнения на таланти от държавни и частни училища, школи по изкуства и читалища. На сцената ще се представят певци, състави за народни танци, модерен балет, мажоретен състав и театрална студия. Предвидена е изложба на картини, дърворезба и керамика, изработени от деца. За участниците са организирани творчески ателиета по рисуване и ръчна изработка.

Фестивалът ще бъде целодневен празник на открито, изпълнен с музика, танци и цветове. Събитието е с вход свободен за посетителите. В неделния ден организаторите са предвидили томболи и състезания с атрактивни награди, предоставени от спонсорите. “Асамблея на талантливите деца" 2024 се организира със съдействието на кметство Плиска и Община Каспичан.

Музикална школа "Моника Ла Ре Ми“, част от Националното сдружение "Клуб Плиска представя“, организира детски школи по изкуства в различни направления като вокално майсторство, сценично представяне, сценично изящество и модно дефиле, говорна техника и правилна дикция, както и занимателни игри и тематични рождени дни.

Партньори на фестивала са Montstroy Ltd, “Херти“ АД, Русенски университет "Ангел Кънчев“, Raya Toys, Уча.се, “Пуфомания" ЕООД и други утвърдени брандове.