Още един знаков фермер, който е принуден да намали животните и производството, заради липсата на работна ръка и други проблеми.

Toва е Никола Кулов, който има ферма и мандра в пловдивското село Васил Левски.

"Нещата не са добре. От ден на ден народът става все по-мързелив - срещаме много трудности с работната ръка. Мандрата няколко месеца не може да заработи, защото нямаме хора", споделя кулов в предаването "Бразди" по Българската национална телевизия.

"Скоро вкарах едни много качествени животни от чужбина - от породата джерсей. Малко я позатриха тая порода в България, но лека-полека се връщаме към нея. Подменяме животните, защото работна ръка просто няма. Ще доим хубаво мляко и ще продаваме на млекомати."

"Като видяхме, че ще имаме недостига на работна ръка, унищожихме козите. Оттам започнахме и с асафите - останаха ми cамо около 60-70. Уж имам надежда, че ще заработят пак нещата. Имахме 2 магазина в Пловдив, но ги затрихме."

"Ако е за инат само, ще издържим. То не е работа да се инатим и след това да се тупам в гърдите: "Аз издържах". Нямам такъв интерес. Просто ще издържим, докато можем", допълва Кулов.