Споделям неговите политически виждания. Мога да кажа само добри неща. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с кандидатурата на Вили Лилков за кмет, предаде репортер на "Фокус".

"Аз уважавам изключително много проф. Лилков. Познавам го от много много години. Той ми е помагал много, когато бях директор на 73-то училище и успях от едно добро средно квартално училище, да го изкача в топ 6, където е и сега. Работила съм с него и в качеството му на общински съветник. Защитавали сме някои каузи лично. Споделям неговите политически виждания. Мога да кажа само добри неща. Не съм изненадана, следейки това, което се случва в десния спектър в София", изтъкна Фандъкова.

Тя коментира и ремонта на ремонта на жълтите павета. 

"Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво още може да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене. Разчитам на тези специалисти, че са дали добри идеи. След това мина през Министерството на културата, оттам направиха своите забележки. Разбира се, контрол, който да бъде ежедневен, от страна на зам.-кмета и надзора на всички, които получават заплати за тази дейност. Ние не сме платили за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив, ще получи санкция, ако има забавяне", обясни кметът.

Фандъкова уточни, че през летните месеци има около 20 големи ремонтни обекти, както по-големи булеварди, така и по значими квартални улици в София.