Обръщам се към районните кметове, че е време е за косене и поддържане на зелените площи, почистването също трябва да върви постоянно, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на градинката пред хотел "Рила" в центъра на София. 

"Нека да се хванат за работа, за пари ще говорим накрая, когато имат разчети и са изразходвали парите, които са им отпуснати", каза тя.

Столичният кмет каза, че вчера е минала през няколко района на града, където междублоковите пространства са с много отпадъци, не са направени оборки и това час по-скоро трябва да се случи. Фандъкова напомни водещата роля на районните кметове при поддръжката и грижата за междублоковите пространства и зелените площи в кварталите.

Районните кметове имат осигурен бюджет за косене, за почистване на междублоковите пространства, за почистване на детските площадки, каза кметът и подчерта, че хората трябва да изискват това от районните кметове.

"Там, където средствата не достигат, ние сме на разположение да коментираме увеличаване на бюджета, но тогава когато са разходвали бюджета, с който разполагат", заяви кметът Фандъкова, предава dariknews.bg.

Тя изтъкна, че от началото на годината районите не са похарчили нито един лев за поддръжка на зелените площи, а всички районни кметове разполагат със средства за тази дейност.