Основният ремонт на ул. "Николай Коперник“ ще завърши до края на юни. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в личния си профил във Facebook. Ето какво написа тя: "Улицата е една от основните за район "Слатина“ и в последните години успяхме да я реновираме цялата – с нови тротоари, осветление, подземна инфраструктура и места за паркиране. Изграждането на основни улици в кварталите е част от програмата ми, като в момента работим по 8 големи инфраструктурни обекта.

В края на август планираме да започнем изграждането на бул. "Рожен“ от "Илиянци“ до Северна скоростна тангента. Главният архитект арх. Здравков подготвя и устройствения план за продължението на булеварда до околовръстния път. Целият проект е изключително важен за връзките и развитието на северните райони.

Продължаваме с изграждането на новия булевард "Тодор Каблешков“ с пробива, който ще го свърже с бул. "Черни връх“. Целта е с този участък и със вече изграждащият се нов бул. "Филип Кутев“ да успеем да свържем бул. "България“ и бул. "Симеоновско шосе“ – с това вътрешно рингово трасе ще разтоварим чувствително трафика в южните райони. Предстои да започне и основния ремонт на ключовата за район "Овча купел“ ул. "Народен герой“.