Днес започнахме принудителното премахване на незаконните постройки на "Веселото село“ в Борисовата градина, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.

"След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от парка. Заповедта за премахването на незаконните постройки беше издадена през 2018 година и очаквано беше обжалвана от фирмата, която ги е изградила. Преминахме през две съдебни инстанции и през май тази година Върховния административен съд потвърди премахването.

Дори и след това продължиха опитите за бавене. Благодарение на администрацията на община Пловдив, успяхме да връчим на фирмата заповедта за доброволно изпълнение, с което започва да тече срокът за премахване.

След като и той не беше спазен, преминахме към принудително премахване. Всички направени разходи ще бъдат предявени на фирмата.

Това е вторият терен от Борисовата градина, който освобождаваме в последния месец. Кметът на район "Средец“ г-н Трайчо Трайков довършва премахването на оградата при къпалнята "Мария Луиза“, с което върнахме към парка 12 дка.

Главният архитект на София арх. Здравков продължава с актовете за незаконните обекти на терена на автокъща "Капитолия“. Изпълняваме исканият ана съда и разширяваме обема на действията си, като към незаконно поставените навеси, присъединяваме оградите и пристройките", написа кметът на столицата.