Творците ни са тези, които пазят и създават душата на България. Затова те се нуждаят от категоричната подкрепа на държавата. В София успяхме да създадем и да развиваме две от най-големите програми за подкрепа на артистите и творческия сектор, създадохме сцени и галерии на открито и изградихме център за съвременно изкуство. Правихме го заедно с представители на културната общност. Това заяви бившият кмет на София - Йорданка Фандъкова, в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

Ето какво още добави тя: "Моят ангажимент е диалогът и съвместната ни работа да продължат. Благодаря на всички артисти, творци и съмишленици, с които говорихме за политиката на държавата в сектор "Култура“. Държавата ни да създаде годишна програма за представяне на българското изкуство и култура зад граница. Това е начинът както за подкрепа на цялата общност, така и за активна политика за промяна и създаване на положителен образ на България.

Развитие на програми, които да мотивират български писатели, художници, артисти, музиканти да се срещат с децата, учениците и студентите. Галериите, театрите, музеите, залите са мястото, на което образованието и културата трябва да се срещат. По-лесен достъп на свободните артисти до сцените на държавните и общински културни институти. Това е подкрепа, която ще има реален ефект за улесняване на достъпа до култура. Това са конкретни мерки, по които аз и екипът на ГЕРБ-СДС ще работим в следващото Народно събрание.