ЕГ "П. Яворов" в Силистра е единственото училище в България с два отбора на финалите на ученическите игри през 2024 г. Поздравления за момчетата за спортсменството, желанието за победа и за това, че достойно защитиха името на гимназията в съревнование с най-добрите отбори от България.

"Браво, момчета! Гордеем се с вашите постижения и успехи", пиша във фейсбук страницата си от учебното заведение.

Ето какво още от думите им:

След изключително интригуващи и оспорвани срещи, при първото си участие на финали, отборите на ЕГ постигнаха 5-о място при баскетбола и 6-о място при волейбола.

Баскетболният отбор постигна три победи и две загуби /победихме - Хасково с 36-33, Видин със 71-45 и Плевен със 62-40, загубихме от Бургас с 56-59 и Шумен с 45-64/. Волейболният отбор постигна две победи /над Бургас с 2-0 гейма и Разград с 2-1 гейма/ и три загуби /от Дупница с 1-2 гейма, София с 1-2 гейма и Плевен с 1-2 гейма/.

Много динамично премина мача с Плевен, като момчетата ни водеха в третия решителен гейм с 14-12, но загубиха. Специални благодарности за труда и усилията на нашите абитуриенти от отборите - Михаил Добрев, Преслав Еленков, Мартин Вълев, Теодор Иванов и Ивайло Лечев. Оставихме зад нас в класирането големи градове, традиционно силни в баскетбола и волейбола като Варна, София, Плевен, Пловдив и др.

Благодарим на треньорите на отборите за тяхната всеотдайност и ангажираност: Росица Стефанова, Ивайло Желязков, Димитър Миланов!