Когато мечтата, талантът и страстта срещнат възможността, винаги се получава нещо прекрасно. Представяме ви пътя на една мечта– започнала преди девет месеца като идея и проект, днес вече е успешно завършен прекрасен продукт. Представяме ви химна на Езикова гимназия "Васил Карагьозов"– гр. Ямбол – "Заклех се".

През октомври 2023 г., Езикова гимназия "Васил Карагьозов" беше избрана да бъде едно от осемте училище в България, спечелили проект за написване на собствен химн на училището.

В събота химнът беше официално представен на тържествен концерт в Народния театър "Иван Вазов" в София. А Езикова гимназия "Васил Карагьозов" получи официален сертификат за авторски права върху химна. Сертификатът беше връчен лично на директора на гимназията Галя Дончева от Керязов, заместник-кмет на Ямбол и специален гост на церемонията.

Гимназията изказа благодарности на виновните за цялостната организация по изготвяне на химна:

Благодарим на "Музикаутор" и проект "Светилник – И мойте песни все ще се четат", за възможността, която ни предостави!

Благодарим на Живко Колев и Димитър Гетов – екипът, който усети духа и енергията на Езикова гимназия и написа емоционален текст и завладяваща музика!

Благодарим на Николай Маджаров– Файчето и Симеон Славчев за приятелството, професионализма и чудесния запис!

Благодарим на Даниел Колева и нейния екип от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"– автори на емоционалния клип!

Благодарим на Веселка Петкова– автор на текста на "Клетвата“, чиито думи произнасят вече повече от двадесет години новите гимназисти в училище!

Благодарим ви прекрасни момичета и момчета от Езикова гимназия! Вие сте първите вдъхновители на този проект. Първите, които чухте, разучихте и изпълнихте химна!

Без вашия талант, страст, устрем и много труд, той нямаше да бъде факт!