"Европейски пътища“ завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет (ИК) "Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев, съобщават от фирмата. И добавят: 

"На 3 февруари тази година изтече договорът за концесията на кариерата "Белащица- Юг“ и от тогава компанията "Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището, докато концесията не бъде подновена. В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение.

Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на "Кукленско шосе", на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и други.

На този фон в множество свои публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи активистът на Инициативния комитет "Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев не спира да твърди, че въпреки изтеклата концесия, "Европейски пътища“ добива материал в кариерата, което категорично не отговаря на истината.

Чрез тези свои действия Павел Гимишев злепоставя компанията, нанася й вреди и манипулират обществото.

"Европейски пътища“ е сред най-големите пътностроителни компании в България с дългогодишни традиции и с имидж на надежден партньор на държавата, бизнеса и гражданите. Тя е сред сериозните работодатели в региона и е ангажирана с редица местни каузи, които подпомагат развитието на средата и подобряват качеството на живот в област Пловдив. Хората в региона на Пловдив и Пазарджик ще разчитат на нея и за зимното почистване на републиканската пътна мрежа в следващите месеци.

Затова компанията предприема съответните законови мерки в защита на доброто си име и репутация си в обществото".