Китното село Бенковски, разположено на половин километър от шосето, което свързва Подбалканския път със селата Петрич и Смолско, скоро ще се сдобие с обновена пътна връзка и няколко ремонтирани улици. Селото, част от община Мирково в Софийска област, попада в обхвата, чиято пътна мрежа компанията "Европейски пътища“ ще ремонтира в пролетния сезон.

"Работата ни е добре позната в община Мирково. В края на миналата година обновихме централната част на с. Мирково, като изцяло преобразихме облика на площада, изградихме нови водопровод и канализация, ново осветление, нови алеи от бетонови блокчета и подпорни стени, стъпала и рампи от гранит. Местните жители вече се радват и на нови открита сцена и детска площадка в центъра на селото. Така че "Европейски пътища“ остава ангажирана с модернизиране на инфраструктура и повишаване качеството на живот в региона“, споделя Маргарита Попиванова, изпълнителен директор на "Европейски пътища“.

Според нея няма малки и големи обекти. "Отнасяме се с еднаква отговорност към всеки обект, знаем, че той засяга човешки съдби и винаги се стремим да изпълняваме всичко качествено и в срок“, казва още тя.

В с. Бенковски екипите на компанията ще извършат фрезоване и ще положат два пласта асфалт на улиците. Компанията ще се погрижи още за 1300 м. нови бордюри и 2600 кв.м. нова тротоарна настилка.

"Разбира се, ще почистим и водостоците, ще направим банкети на пътя, ще положим хоризонтална маркировка и нови пътни знаци“, обяснява на свой ред и инж. Гинка Маринова, главен отговорник на обекта.

Тя пояснява, че в момента ремонтните работи са в начален етап- извършено е фрезоването и е започнало полагането на бетоновите бордюри.

"До няколко месеца хората от селото и околностите ще се радват на обновени и удобни улици до домовете си“, казва Гинка Маринова.