По повод 24-ти май кандидатът за представител в Европейския парламент от листата на коалиция ГЕРБ-СДС  под номер 16 – Ваня Тонева, се срещна с управителя на Кризисния център за деца в Пловдив Величко Русев, за да обсъдят европейските политики за интеграция на деца, жертви на домашно насилие. Като подарък по повод празника на българските букви, писменост, култура и просвета Ваня Тонева поднесе няколко екземпляра от книгата на доц. д-р Атанас Владиков "Аригато, Токио! Градът, който живее в XXII-ри век" с подпис от автора.

​На срещата се обсъдиха конкретни европейски политики за превенция, свързана с децата пострадали от домашно насилие, възможностите за социално предприемачество и много други социални теми, които кандидатът за представител в Европейския парламент Ваня Тонева застъпва в своята кампания.

Тя изрази надежда, че опитът на европейските страни и на Япония могат да бъдат обсъдени за повишаване на социалните стандарти и услуги в помощ жертвите на домашно насилие.

На изборите на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с № 22 в бюлетината, преференция 16 – Ваня Тонева, която е представителят на Пловдив в листата за изборите за членове за Европейския парламент.