Поредното издание на проекта Европейска нощ на учените SEARCH  2022 ще се проведе на 30 септември 2022 г. като официалното начало на събитието ще бъде дадено в 12.00 часа в МОЛ-София.

На откриването ще присъстват представители на Столична община и Министерство на образованието и науката.  Ще бъде отправено приветствие от името на еврокомисар Мария Габриел. На събитието ще бъдат обявени победителите в двата конкурса за деца и младежи - за подкаст "Млади гласове“ и за визуална творба "SEARCH Instagram Looking Glass“. От екипа на Европейска нощ на учените SEARCH сме горди, че сред участниците в конкурсите тази година виждаме силно присъствие на момичета, защото сме уверени, че е нужно в науката да има повече жени.

Очаквайте отново в програмата на Нощта презентациите, демонстрациите, лекциите и срещите със стотици учени от цялата страна. Те ще ви разкажат новости от света на техните изследователски сфери, ще коментират актуални новини от света на науката и технологиите, ще ви обяснят ролята на науката в живота, ежедневието на хората и за развитието на човечеството, ще споделят с вас защо са избрали попрището на науката за своя професия.

Ще можете да се включите в десетки активности, организирани от образователни институции и организации от над 25 населени места в България. Бъдете с програмата в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Благоевград, Сливен, Габрово, Котел, в населените места на община Долна Митрополия и други.