Сигнал за пожар в банка в Горна Оряховица наложи евакуация на персонала и клиентите, предаде кореспондент на "Фокус". Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР уточни, че обаждането е било за излизащ дим от кафеавтомат в сградата, която се намира между Общината и пощата. 

"Пристигналият на място екип е установил, че има задимяване, пламъци не е имало. Хората са изведени заради пушека. Пострадали няма, а щетите са само по машината за кафе", допълни Христова. 

След като помещенията бъдат проветрени, работата в банката ще

продължи нормално. 

Коментарите в социалните мрежи заваляха буквално минути, след като потребител качи снимка на пожарна кола и патрулка пред банката. Повечето от хората приеха шеговито поста, а други решиха, че е учение и няма реална опасност. 

"За огромно съжаление на голяма част от аудиторията тук, учение е, не е реална ситуация, ще погасявате заеми и ипотеки със същия темп, споко", написа един от потребителите. 

"Някой си погасява кредитите", написа друг. 

"Да "запалиш банка" явно има две тълкувания", казва трети, "Дано им изгорят архивите и всички данни останат бвз следа", шегува се четвърти. 

Луиза ТРАНЧЕВА