В мрежата все по-обсъждана става темата за цените на събора в Рожен. Припомняме ви, че българка, посетила събора, реши да сподели своите впечатления от преживяването. Тя разказа, че чевермето е на цена от 60 лв. 

В ресторантите на терен и точките за хранене се предлагат различни артикули, а цените са в достъпен диапазон - 2,50 лв. за кебапче, кюфте и 500 мл. л. вода, 4,00 лв. за порция пържени картофи. На всяко заведение има ценоразпис с точно описание на грамажи и цени, се казва в друг материал по темата.

От "Фокус" попаднахме на снимка, която доказва какви точно са цените на събора в Рожен. "Цени - народни", описва кадъра българка.

На снимката можем да видим, че кебапчето и кюфтето струват 2,50 лв., шишчетата са по 4 лв., а пържолите по 9 лв. Салатата е 5 лв., гарнитурата е 3 лв., а бирата - 3,50 лв. Единственото по-скъпо нещо е свинският суджук, който е на цена от 12 лв. 

Ако трябва да теглим чертата, можем наистина да потвърдим, че цените, показани на това меню от Рожен, са съвсем нормални.