На 06.05.2024г. около 14:35ч в село Моравица екип на РУ-гр. Мездра спират за проверка лек автомобил "Фолксваген голф", собственост и управляван от 49-годишен от село Моравица, като същият бе изпробван с техническо средство, светлинната индикация на който отчете положителен резултат 1,47 промила алкохол в издишания от водача въздух. Това съобщиха от ОДМВР-Враца.

На водача е издаден талон за медицинско изследване, като същият е дал кръв за лабораторен анализ. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 06.05.24 г. около 17,30 ч. в с.Чирен екип на ПП-ПК спират за проверка личен автомобил, управляван от неправоспособен 22-годишен от с. Чирен. При извършената проба за употреба на алкохол с техническо средство същият е отчел 0,63 промила алкохол в издишаният въздух. На водача е съставен АУАН и е издаден талон за медицинско изследване. Лицето не е дало кръв за лабораторен анализ.

На 06.05.2024 г. в 14.57 часа в с. Крива бара АП на РУ Козлодуй, спират за проверка лек автомобил Шевролет - Калос , управляван от 66-годишен от с. Хайредин. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда е отчел 0,84 промила алкохол в издишаният от него въздух.

Съставен е АУАН – ЗДвП и е издаден е талон за изследване, като същият не е дал кръв лабораторен анализ във ФСМП Козлодуй.

На 06.05.2024год. в 17:10 часа в с. Гложене АП на РУ Козлодуй, спират за проверка лек автомобил Шкода - Фелиция , управляван от 54-годишен от с. Гложене. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда е отчел 1,01 промила алкохол в издишаният от него въздух.

Съставен е АУАН – ЗДвП и е издаден е талон за изследване, като същият не е дал кръв лабораторен анализ във ФСМП Козлодуй.