Мобилни екипи на ОДМВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на област Шумен през месец април. График за срещи на мобилни екипи с жители на малки и отдалечени населени места и представители на местната власт.

На 4 април екипите ще посетят селата Капитан Петко и Страхилица. Срещите ще се проведат в кметствата. Началният час в село Капитан Петко е в 10:00 часа, а в село Страхилица в 11:00 часа.

На 11 април ще бъдат на територията, обслужвана от РУ- Велики Преслав, за да се срещнат с жителите, кметовете и кметски наместници на селата Тушовица и Бяла река. Първата среща започва в 10:00 часа, а в село Бяла река в 11:00 часа.

С жителите на селата Преселка и Беджене  са предвидени срещи на 18 април. В 10:00 часа в кметството на Преселка е насрочена първата срещата с местните жители, а в 11:00 ще започне срещата в село Беджене.

 На 25 април мобилните екипи  ще посетят селата Средковец и Гусла. Началният час на срещата в село Средковец в сградата на кметството е в 10:00, а за село Гусла – в 11:00 часа.

В мобилните екипи са включени полицейски инспектори от криминална полиция, икономическа полиция, охранителна полиция и на РДПБЗН- Шумен. Тяхна задача е да проверят има ли нерешени проблеми от компетентността на полицията. По приетите сигнали, които не от компетентността на полицията ще се  предприемат действия за уведомяване и търсене на решение на проблеми от институциите, от които зависи.