Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи разследване за смъртта на мъж в района на местността Гола Велика край Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Официалната информация сочи, че снощи на телефона за спешни случаи е постъпил сигнал за открито мъжко тяло в района.

По случая са били предприети незабавни действия и изпратен екип на спешна медицинска помощ. Лекарите са констатирали смъртта на пострадалия. По първоначални данни тя е причинена по насилствен начин. Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна следствено-оперативна група. Предстои провеждане на аутопсия. Назначени са експертизи.

В хода на специализираните действия е изяснена самоличността на жертвата – 29-годишен жител на Кюстендил. Установено е, че той е бил заедно с приятел, с когото консумирали алкохол. Между двамата последвал конфликт, прераснал в сбиване.

В качеството на обвиняем за убийството е привлечен 55-годишен мъж. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Вижте в "Галерия“ снимки на района, в който е станало тежкото престъпление.

Венцеслав ИЛЧЕВ