Вдъхновени от пъстрата палитра на есента и нейното приказно обаяние, учениците от I – IV клас на Средно училище "Димитър Матевски", заедно със своите учители ГЦОУД, за поредна година организираха единствения по рода си Есенен бал в Пловдив.

Празникът протече с много емоции и приказно очарование. Красотата на есента беше претворена чрез богата есенна изложба и уникални костюми от есенни листа. В изложбата взеха участие и бъдещите първокласници от детските градини в район Тракия - "Таня Савичева", "Кремена", "Десислава", "Еделвайс“. С голям интерес децата сътвориха мини горски кътове от мъхове, борови клонки, шишарки и кестени, уникални таралежи, балерини, еленчета, дървета от листа и др.

И както е на истински бал, така и тук учениците от първи и втори клас дефилираха с уникални костюми от природни материали. Те се превърнаха в горски феи и принцеси, рицари, горски крале и кралици…Всички носеха богато украсени костюми и шапки с есенни листа, чадърчета, мечове, пелерини…

Вторите, третите и четвъртите класове проведоха състезание помежду си като стреляха с водни пистолети и подреждаха пъзел, пренасяха орехи с лъжици и грозде с уста. Празничната програма беше обогатена с драматизация на четвърти клас, със стихове на деца и с авторски стихотворения, музикално изпълнение на цигулка от 1 "А" клас и танци.