Събитието под наслов "На есенен базар сме!“ се провежда на 21 и 22 октомври в рамките на празничната програма на Община Видин по повод Димитровден, съобщават от пресцентъра на Община Видин.

Базарът е разположен в пространството пред Драматичния театър, а участниците в него са над 20 от цяла България – Видин и областта, Велико Търново, Монтана, Чипровци и др.

Заместник-кметът на Общината Борислава Борисова посети днес изложението и разгледа щандовете с разнообразни и интересни предложения.

На базара могат да се видят ръчно изработени сувенири и бижута; керамика; рекламни тениски, брандирани с надпис "Видин“; домашно произведени сладка и консервирани храни; билки и др. Гостува също винарна от Северна Македония. Организирани са работилници за малки и големи, в които се изработват картички, декорация, правят се сладкиши и др.

Атракция по време на базара е популярният вече библиобус на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев“. А библиотечните служители изненадват посетителите с приготвени от тях кулинарни изкушения по избрани рецепти от любими книги. Освен това библиобусът е на разположение на желаещите да се повозят с него и да разгледат Крайдунавския парк.

"На есенен базар сме“ се организира от платформата за събития Sтетика, със съдействието на Община Видин.

Базарът приключва утре, като от 17:00 ч. на сцена пред Драматичния театър ще пее Mila Robert, а преди това посетителите ще забавлява видинската банда Wasted Potential. Концертът се реализира в партньорство със сдружение "Бокая".