Добро настроение царуваше в центъра на Пловдив днес, предаде репортер на "Фокус". Причината - от 6 октомври, до утре на пространството над подлеза на ул. "Гладстон“, срещу часовника на Централна поща в Пловдив, се провежда Есенен базар "Капана".

Над 101 български автори на ръчно изработени изделия, натурални храни и нaпитки отново ни изумяват с въображението си, поднасяйки лично своите изделия, в които са вложили много труд и любов. Бутиковата версия на "Капана фест“ за втора година е позиционирана на това място по инициатива на ръководството на Община Пловдив.

Множество нови участници включва тазгодишното издание на базара: 

производители на продукти за къмпинг и планинарство; детски катерушки; храни и аксесоари за кучета; Творци, които изработват изделия от корк, дизайнерски чорапи, аксесоари и ръчно изработени лампи.

Четири нови проекта стартират наесен с песен: 

Единият е проект "Мост Капана“ – под формата на творческа изложба, показваме как може да се преобрази пешеходният мост над река "Марица“, за да стане място за национална гордост, разходки, изкуство и култура, което пловдивчани и гости на града да посещават с удоволствие и удивление от красивите природни дадености. 

Другият е социална Артистична Сцена (САС) – Музикална Програма. Това е една новата инициатива на базар Капана с цел да даде поле за изява на нови, местни и родни артистични проекти, които странят от комерсиалната сцена, влагайки искрена емоция и неподправeност в своето изкуство. Сцената е олицетворение на свободния дух и алтернативния начин на живот.

Има детски спортен кът със стена за катерене и батути – за да може, докато вие пазаувате, опитвате вкусотии и пиете по напитка с приятели, децата ви също да се забавляват със своите връстници. 

Капана Филм Фест 2022 е колаборация на Капана Фест и UBC Sound & Cinema Studio. Целта ни е да създадем пловдивско събитие подкрепящо независимото българско кино. В нашата селекция участват авторски творби, за които е характерна свободата на изразяване, незасегнати от самоцелния комерсиализъм, непокварени нито от догмите на индустрията, нито от свръх-нарцистичните съвременни течения.

Защо да дойдете на Есенен базар "Капана“? 

За да влезете в есента, заредени с енергията на създаването и споделянето.

Повече от 101 творци и производители са създали уникални, изцяло ръчно изработени, продукти за почти всяка сфера на вашето ежедневие. 

Подсказваме ви, че на Есенен базар "Капана“ ще намерите красиви и практични изделия за радостен и удобен живот.  Био и натурална козметика, лимитирани серии дрехи, бижута и аксесоари, декорации от стъкло, кожени изделия декоративни свещи, керамични съдове – не можем да изброим всичко. 

Изкушаваме ви с чиста и вкусна храна и освежаващи напитки. Уникален цветен шоколад; различни видове тахан; 100% натурален мед; натурални напитки, сокове и комбуча; люти сосове; черноморски деликатеси – всяка хапка и глътка са пиршество за небцето ви и рязко повишават енергията и настроението ви. 

Сутрин ви приканваме с аромата на уникалните кафени комбинации на Goppion Caffe Bulgaria и освежаващите лимонади от бар Капана и студените чайове на Billy Key. Следобед ви помагаме да успокоите темпото със занаятчийска бира "Капана“ за да си припомните, че айлякът е състояние на духа, подходящо за всеки сезон. За прохладните вечери имаме специална селекция български вина. 

Музиката, която ще оцвети вашите спомени от Есенен базар "Капана“ 2022 е перфектно подбрана и ще звучи през цялото време, благодарение на българската марка за градска мода WAM и онлайн магазина за грамофонни плочи My Vynil,  вечерта след 17:30 ще можем да се насладим на социални музикални вечеринки благодарение на нашите партньори. Представяме ви част от програмата на Социална Артистична Сцена (САС). 

07.10

- 20:00 Tri O Five  - Live Band

- 21:30 - DJ Light - Dj Set  

08.10

Sound surfing with DJ Stoyo - Dj Set 

16:00-17:00 рm Реге/Reggae,  

17:00-18:00 pm Фюжън/Fusion, 

18:00-19:00 pm Афро/Afro, 

19:00-20:00 pm Фънк/Funk,

20:00-21:00 pm Electronica/Електроника

21:00 Kottarashky feat. Sando Sandov - Live Band 

Очакваме ви от 6 до 9 октомври на Есенен базар "Капана“, на мостовото съоръжение над ул. "Гладстон“, срещу часовника на централна поща.

Елате да празнуваме заедно есента и изкуството на айляка през всички сезони!