На 30 юли 2023 г. Епископската базилика на Филипопол ще отвори врати за Детска архитектурна работилница. В нейното ателие участниците ще могат да се разходят из улиците на Филипопол - градът, който откриваме под днешен Пловдив. Ще се пренесат назад във времето и ще попаднат в забързания ритъм на античното ежедневие. Ще сравнят картите на съвременния Пловдив и античния Филипопол и ще се научат да се ориентират по тях.

Децата ще се запознаят с основните видове сгради, характерни за римските градове и накрая заедно ще създадат модел на града.

Занятието ще се проведе от 11.00 до 12.30 часа на 30 юли, неделя, в Епископската базилика на Филипопол на бул."Княгиня Мария Луиза" №2.

Минималната възраст на участниците е 6 години. Запишете се на имейл: arch_for_children@abv.bg

Входът е свободен!

Проектът "Архитектурни приключения в Епископската Базилика" се реализира с подкрепата на Фондация "Америка за България". Той е един от 10-те проекта, които получиха финансиране на обща стойност 144 602 лева за разработването и провеждането на образователни програми и събития на територията на Епископската базилика на Филипопол в Пловдив. В обявения конкурс на Фондация "Америка за България" и "Приятели на Базиликата – Пловдив", в сътрудничество с Общински институт "Старинен Пловдив", бяха подадени 32 предложения от организации от цялата страна.