Ситуацията в Пловдивския общински съвет е взривоопасна. Присъстват много граждани заради важните точки, които ще се обсъждат, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Преди време ми казаха, че се държа неуважително. Кой да уважавам, след като на всяка сесия е пълно с хора, които са недоволни от решенията. Главният архитект ли, който ми каза, че нямало да ми обяснява ОУП, защото нямало да го разбера? Главният архитект, който работи срещу гражданите! Главният архитект, който е назначен, защото е останал трети на предишния конкурс. Ще ми обяснява докато разбера, защото аз съм избран от гражданите!" - заяви общинският съветник от "Ние гражданите" Георги Величков и изброи какви неправилни решения се вкарват за обсъждане. 

Величков предложи точката за предоставяне на общински терен пред болница "Пълмед" да отпадне. "Преди 2 години аз предложих там да се изгради паркинг. Съгласувах го с общината, намерих фирма, която работи с тикет система. Когато внесох предложението отиде в кошчето, не е разгледано до ден днешен". Според изчисленията му на терена може да се направи паркинг за 250 автомобила, което е приход за общината между 15 000 и 20 000 лева на месец. Ако се даде на "Пълмед" общината ще получава 2000 лв. дивидент.

Владимир Темелков от "Съюз за Пловдив" заяви, че групата ще подкрепи предложението на колегата Величков и ще отхвърлят предложението за панаира. Предлага да се направи комисия от общински съветници и граждани, за да се начертаят действия за придобиване на парка. 

"Искаме все пак да знаем откъде дойде проблема с парка. Това е от 20 години, от кмета Чомаков, който го е дал за "Дисниленд". Искаме да научим кои са собствениците, да ги поканим, да ги чуем" - обясни Темелков.

Очакванията, че днешната сесия ще бъде емоционална, се изпълниха на 100 процента. Напрежението в залата ескалира в момента, в който мнозинството в залата не подкрепи пренареждането на дневния ред, при което двете точки за "Пълдин туринвест" да минат по-напред. Разнесоха се викове "Уууууууууу" и скандирания "Оставка! Оставка!". 

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков прекрати заседанието и обяви 1 час почивка. Сесията ще продължи от 10.30 часа.