Бившата съпруга на бившия кмет на Варна - Кирил Йорданов, Бояна, получи грамота от сегашния - Иван Портних, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Наградата не е за нея персонално, а за институция, в която в момента работи и е участвала в конкурса на общината - "Да украсим Варна за Коледа“.

Бояна е бивша манекенка. Притежава магистратура по "Туризъм" и "Държавна администрация". Работила е в рубрика за култура в БНТ и в частни телевизии.

Носителка е на титлата "Мисис България“ за 2001 г.

Днес тя получи грамотата на специална церемония в общинския билдинг, като представител на институция, участвала в кампания за най-красива външна празнична украса на обществена или жилищна сграда, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски помещения.

Традиционната надпревара се проведе за 7-ма поредна година. В нея сили, креативност и отношение към красивото мериха 59 участници от община Варна - сред които детски градини, училища, здравни заведения, частни бизнеси, жилищни кооперации.

Всеки, който искаше да сподели своето усещане за новогодишните празници, можеше да изпраща снимки или кратки видеоклипове на сътворената от него или екипа му празнична украса на специален имейл, като задължително трябваше да има посочено име, телефон за връзка и точен адрес.

Кадрите и клиповете бяха публикувани в страницата "Да украсим Варна за Коледа" във фейсбук, а авторите, събрали най-много харесвания, получиха награди днес лично от Иван Портних.

22 000 бяха реакциите в социалната мрежа на видеата и снимките, участвали в надпреварата.