След проведени разговори и работни срещи в столицата на областния управител на Добрич Здравко Здравков, днес експерти от Агенция "Митници“ са извършили оглед на състоянието и съоръженията на ГКПП - Йовково, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич. При огледа те са били придружени от заместник-областния управител Атанас Дучев.

След приключване на проверката на място, Атанас Дучев е заявил, че целта е да се направи ясна картина на моментното състояние на граничния пункт и да се координират действия за подобряване на инфраструктурата му, така че една от входните врати на България да придобие вид, отговарящ на стандартите на държавата ни като пълноправен член на Европейския съюз.

"Като екип с областния управител Здравко Здравков работим за това да има по-голяма отговорност и обединяване на държавните институции, които имат отношение към стопанисването на граничните контролно-пропускателни пунктове, така че да се предприемат действия, които да подобрят състоянието и вида на граничния пункт", е заявил Атанас Дучев.