Служителите на КАТ Пловдив напуснаха районните управления и отново са си по местата. Това съобщи в интервю за "Фокус" директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов.

"Когато започвах работа в Дирекцията, заварих организация на пътния контрол, при която служителите от КАТ бяха изпратени в отделните районни управления, в някакъв експериментален вариант, който е стартирал в началото на годината. Но резултатите, които наблюдавах в рамките на 2 месеца, а и мнението на всички ръководни служители, началници на районни, охранителна полиция беше, че този модел е неефективен. Води след себе си много проблеми, чисто организационни, мога да посоча и конкретни проблеми, които са споделяни с мен", каза старши комисар Чергов.

Поради тази причина от 1 октомври 2023 г. той е отменил заповедта, с която беше въведен този модел и отново е бил сформиран сектор “Контрол на пътното движение" в предишния му вариант.

"Тъй като смятам, че по този начин може да се създаде по-добра организация на работа и да се осъществи по-надежден контрол. От 1 октомври сме се върнали към стария модел на организация и поне статистическите данни, които събираме от този момент, съпоставяйки ги с предходния период говорят, че това решение е било правилно", каза още Чергов.