Трима са задържани заради грубо нарушаване на обществения ред, съпротива при задържане и нанасяне на леки телесни повреди на двама полицейски служители. Случаят бил регистриран снощи около 19.00 ч., когато в РУ-Пазарджик е получен сигнал за висока музика в пазарджишкия квартал "Изток“.

Към адреса незабавно били изпратени дежурни екипи на местния полицейски участък и на районното управление. Униформените заварили на адреса група от хора, почерпени с алкохол, които празнували под съпровода на силна музика.

Те не изпълнили многократните разпореждания на униформените да спрат озвучителната уредба и да дадат документите си за самоличност. Вместо това обсипали органите на реда с обиди, нецензурни изрази и закани.

Това наложило част от мъжете да бъдат задържани. По време на задържането един от тях оказал яростна съпротива, като ухапал в областта на корема един от полицаите, а на друг нанесъл травма в областта на ръката.

Въпреки това екипите подпомогнати от още техни колеги реагирали адекватно и задържали трима мъже на възраст между 23 и 41 години, всичките от квартал "Изток“.

По случая са образувани бързи производства за нанасяне на телесни повреди на полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения и за хулиганство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.