Екс народен представител издигат от политическа партия "Има такъв народ“ за кмет на община Велико Търново. Адвокат Момчил Иванов е бил депутат в три поредни Народни събрания – 45-то, 46-то и 48-то, предаде кореспондент на "Фокус“. Към днешна дата той е областен координатор на формацията за Великотърновски регион.

Момчил Иванов е на 47 години, родом от Велико Търново. Семеен е с две деца. По образование е магистър по "История“ и доктор по право. Освен това той е дългогодишен преподавател във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ и СА "Димитър А. Ценов“.

"Обмислях дълго кандидатурата си. Умишлено изчаквах да видя кои ще са останалите кандидати за кметове на Великотърновска община и като видях кои са, и с оглед на това, което се случва в държавата в последната една година, се замислих дали ако случайно кандидатът на ГЕРБ бъде избран отново за кмет на Велико Търново, дали този същия човек няма да назначи кандидатът за кмет на ПП – ДБ за свой заместник и да излезе в дълъг отпуск. Съвсем до скоро това, може би, това ни звучеше като нереалистичен сценарий, но след всичко, което виждаме е националното управление, аз не изключвам такъв сценарий“, заяви адвокат Иванов.

Той представи и основните приоритети в управленската си програма, която обхваща доста различни обществени сфери. Първата точка в нея е утвърждаването на Велико Търново като историческа и духовна столица на България и вписването на това в Конституцията на страната. Сред приоритетите си Момчил Иванов изброи още осигуряването на чист въздух за великотърновци, оптимизирането на транспортната схема на града с оглед облекчаването на трафика във Велико Търново, провеждането на местен референдум за съдбата на старото военно училище, създаване на нови зелени зони в отделните квартали и междублоковите пространства, изграждането на нови спортни терени във всеки квартал и други. По думите му, неговото управление ще е насочено не само към централната част, но и към кварталите на града.

От ПП "Има такъв народ“ заявиха и, че ще регистрират пълна листа с кандидати за общински съветници, съставена от 37 души, като неин водач ще е кандидатът за кмет Момчил Иванов.

Листи за местни парламентаристи ще бъдат регистрирани във всички десет общини в областта, като седем от тях ще са самостоятелни, а в Златарица, Стражица и Лясковец кандидатите на ИТН ще са в листи на местни коалиции.

Партията ще издигне още кандидати за кметове и в общините Свищов /Емилия Цветанова/ и Елена /адвокат Михаил Михалев/.