Инициативата "Зеленото бъдеще на град Кюстендил. Ти си промяната“ се проведе в читалище "Братство“ в града под "Хисарлъка“, предаде репортер на "Фокус“. По време на събитието бяха представени различни теми, свързани с промените в околната среда.

"Събитието е част от по-голяма инициатива, която има за цел да запознае младите хора с проблемите на околната среда, възможните решения, бъдещите трендове и българските бизнеси и каузи, които допринасят за по-устойчив свят. Инициативата се нарича EUTeens4Green, като част от Европейския зелен пакт. Проектът има за цел да запознае и ангажира младото население с теми свързани със “зеленото възстановяване" и “екологичната промяна“, като се предлагат действия, които да помогнат по пътя на “зеленото възстановяване" на техния регион“, обясни организаторът на инициативата Мария Сивкова.

По думите й Кюстендил е един от двата града в България, който е включен в екологичния проект.

"Фокусът са учениците между 9 и 12 клас, защото според нас, това е поколението което ще промени света и има способността да преобърне мисленето на хората към по-екологично и био“, обясни Мария Сивкова.

Венцеслав ИЛЧЕВ