Екипи на община Казанлък вече описват щетите по къщите от вчерашната буря в региона. Това съобщи зам.-кметът Сребра Касева, предаде репортер на "Фокус". По думите й най-засегнати са градовете Казанлък и Шипка и селата Хаджидимитрово и Шейново, където е обявено и частично бедствено положение.

"Към момента са създадени няколко екипа с комисии, които минават по всяка къща, за да я обследват и да опишат щетите. Единият екип е в Шипка, а другият е в Хаджидимитрово и Шейново. Общинското предприятие по почистване е на терен и се занимава с почистване на листна маса, както и паднали дървета и клони. Към този момент ситуацията, на първо време. От сутринта на всички телефони на Община Казанлък има заявки от много хора, които искат да помогнат на бедстващите, така че ще направим организация в близките дни", заяви Касева и уточни, че частичното бедствено положение ще бъде отменено след като видим, че животът се е нормализирал.

Около 60 домакинства вече са подали документи за еднократна помощ, за физическите лица тя е в размер на 1600 лв. От община Казанлък ще потърсят финансова помощ и от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за засегнатите детски градини, училища и административни сгради.