Гражданин сигнализира за проблем в столичното метро, научи "Фокус". Ето какво написа той в групата "Забелязано в София" във Facebook: "Би било супер, ако когато се чекираш, да изписва и оставащият ти брой билети! А не в последния момент да си виновен, и то без вина!!!".

"Свързах се с Центъра за градска мобилност. Изказаха своите извинения за причиненото неудобство, което е супер! Увериха ме, че в момента усилено се работи по въпроса да бъдем максимално информирани за нашите пътувания. Наистина ще бъдем супер доволни като активно ползващи градския транспорт хора, ако такива малки спънки за пътуването ни бъдат отстранявани навреме!", добави още той. 

От Центъра за градска мобилност побързаха да успокоят гражданите. Те отговориха с публикация на страницата си във Facebook: "Техническите ни екипи работят непрекъснато, за да може до броени дни на всички над 5 000 валидатори да се отчита и броят на оставащите билети с прекачване в картите за пътуване.

В момента това не е възможно, знаем, че предизвиква въпроси и притеснения. Ето защо сме насочили всичките си усилия към бързо техническо решение.

Благодарим за разбирането. Към момента близо 70 000 пътници са избрали да пътуват с този тип превозен документ".