Пътничка в лек автомобил е загинала, а други две са били настанени в болница след тежко пътнотранспортно произшествие в района на село Комунига около 17.00 часа вчера, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Кърджали.

42-годишен водач на "Фолксваген“ с кърджалийска регистрация на завой загубил контрол над управлението, колата напуснала платното за движение и се блъснала в скат. Вследствие на удара 55-годишна пътничка била тежко ранена и по-късно починала, пострадали и други две на 64 г. и на 60 г.

Екипи на Центъра за спешна помощ транспортирали за преглед петима в Спешното приемно отделение в Кърджали. Пострадалата на 64 г. била с тежка мозъчна травма и транспортирана в Пловдив, пътничката на 60 г. била настанена в болница със счупена ръка.

Водачът и още една жена, пътувала в колата, били прегледани и освободени. Направените тестове за алкохол и  наркотици на шофьора са с отрицателни резултати. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.