В огромно нерегламентирано сметище се е е превърнал единственият автополигон във Велико Търново. За проблема в социалните мрежи сигнализираха възмутени граждани, предаде кореспондент на "Фокус“.

В района има изхвърлени какви ли не боклуци, които очевидно са събирани с месеци. Намираме стари гуми, строителни материали, мебели, дрехи. Бутилките, кенчетата и отпадъците от различни десерти са стотици.

Теренът е с площ от 25 дка и е държавен, а за собствеността отговаря Областна администрация – Велико Търново. От там уточниха, че скоро ще обявят търг за отдаване под наем на мястото. Срокът вероятно ще е от 5 години, а цената – 4 хиляди лева.

Това е единственият автополигон във Велико Търново с професионална инфраструктура, където инструктори могат провеждат с курсисти практически обучения. Той е разположен извън града /в посока село Беляковец, над гробищния парк/.

Вероятно сред причините той да се превърне в сметище е и фактът, че във Велико Търново няма депо за стари гуми, но това със сигурност не е оправдание за хората, които изхвърлят безпризорно.