Един е загинал, а други четирима са пострадали при катастрофа на пътя Велико Търново – Русе. Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че инцидентът е станал снощи, около 21:00 часа, в отсечката между селата Самоводене и Поликраище.

"Първоначалната информация сочи, че в колата се е ударила в дърво. Екипите на полицията и Спешна помощ, които са отишли на място, са установили, че автомобилът е извън пътното платно. В него е имало петима души, като единият - на 17 години е починал на място. Шорфьорът на 19 години и един от пътниците - на 18 години са в болница. Други двама 15-годишни са освободени за домашно лечение. Движението беше временно преустановено, но сега се минава спокойно. Причините за произшествието са в процес на изясняване“, обяснява Христова и допълва, че по случая вече се води досъдебно производство.

Пътищата във Великотърновска област в момента са предимно мокри и хлъзгави. На много места вали слаб дъжд. Органите на реда съветват водачите да са внимателни и да карат със съобразена с пътните условия скорост.

Луиза ТРАНЧЕВА