Един от най-популярните, обичани и представителни състави на арменска диаспора в Пловдив - Вокално-инструментален състав "Еребуни" чества своя юбилей със специален концерт "50 години творчески път". Събитието е на 26 ноември от 18:00 ч. в зала "Пловдив“ на Международен панаир Пловдив, бул. "Цар Борис III Обединител" № 37.

За да  бъде почетен бляскаво и празнично този бележит юбилей ще се включат солисти и гост-изпълнители от близо и далеч. Сред тях са  Рафи Жамакордзян, Мери Мовсесян - Калудова, Илин Папазян, с участието на танцова група "Йеразанк" и "Нърени" към ОАБС "Парекордзаган" - Пловдив.

Вокално - инструментален състав "Еребуни" (име на старата столица на Армения) е основан през 1971 година в Пловдив. "Еребуни" има издадени 5 диска, а в последния "Хавадум ем" ("Вярвам") участва и изпълнителката от Бургас - Мери Мовсесян - Калудова. Художествен ръководител е Ардаш Ерниасян.

През 2015 година, пак под егидата на Общоарменския благотворителен съюз "Парекордзаган“, в Пловдив е създадена и танцова група "Нърени“ (в превод от арменски – плодът нар). В нейния състав влизат майките на децата от детска танцова група "Астхигнер“, сформирана през 2012 г. Идеята да танцуват арменски танци възниква спонтанно и това се превръща в семейно занимание. Така се ражда танцовата група на майките "Нърени“. Хореограф на групата е Анжела Везирян – Начева.

Концертът се осъществява със съдействието на отдел "Култура, археология и културно наследство" към Община Пловдив.

Входът е свободен!