С пълно единодушие Експертният съвет на Община Пловдив гласува "за" приемане на предварителния проект за изменение на Общия устройствен план на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На проектантите от "Булплан" е възложено да изготви окончателен проект, като отрази в него всички решения, забележки и приети на заседанието възражения. След това документът трябва да се внесе официално в администрацията, която пък трябва да го представи за гласуване в Общинския съвет. 

Съдбовният момент с гласуването настъпи три и половина часа след началото на заседанието. Нито един от присъстващите не напусна дори за миг залата въпреки некомфортната обстановка. 

Окончателният проект на изменението на ОУП на Пловдив трябва да се направи съгласно договора между общината и "Булплан" от 17.
09.2018 г.

Главният архитект на града Димитър Ахрянов, който по право е председател на ЕСУТ, отправи специални благодарности към проектантите за труда за търпението им към администрацията и към гражданите и не на последно място - за предоставената възможност Пловдив да се развива добре в следващите 20 години. 

Plovdiv24.bg излъчи на живо заседанието на ЕСУТ на Община Пловдив.