Екипи на Регионален обслужващ център Варна в ЕРП Север извършиха редица реконструкции по електроразпределителната мрежа във Варненска област на стойност 160 хиляди лева. Една от тях е реконструкция на въздушна електропроводна линия "Петров дол“,  във връзка с присъединяването на резервно захранване за компресорна станция "Нова Провадия“ във Ветрино.

Паралелно с тези дейности беше подменена изолация по две въздушни електропроводни линии в реконструирания участък, бяха монтирани и 223 птицезащитни устройства на всички стълбове. С тази мярка ще се осигури безаварийна работа на съоръженията, захранващи голяма част от гр. Девня, с. Неофит Рилски, с. Петров дол, както и стопански обекти, присъединени към електропроводите. Реконструкциите са дело на електромонтьори от десети мрежови измервателен район (МИР) в Регионален обслужващ център Варна на дружеството. Електромонтьори от същия МИР изпълниха реконструкция на мрежата в с. Рояк, състояща се в подмяната на стоманобетонни стълбове и проводници.

Приключи и цялостната реконструкция на ВЕЛ Щипско по инвестиционна програма на ЕРП Север, започнала в началото на есента. Подменени бяха десетки стоманобетонни и стоманорешетъчни стълбове, монтирани бяха нови разединители. Ремонтът включи също подмяна на 370 изолатора, както и проводник в участък с дължина 3 км. ВЕЛ Щипско има ключово значение за региона, тъй като осигурява резервното електрозахранване на гр. Суворово, както и електрозахранване за собствени нужди на подстанция Добруджа.

Като част от инвестиционната програма на ЕРП Север беше извършена реконструкция на въздушната мрежа ниско напрежение в с. Доброплодно, Варненска област, от екипи електромонтьори от девети мрежови измервателен район на дружеството. Подменени бяха 16 стоманобетонни стълба, както и 1700 м проводник. С изпълнената реконструкция ще бъде осигурено надеждно електрозахранване на клиентите, присъединени към трафопоста. Монтираните по време на ремонтните дейности нови електромерни табла ограничиха нетехнологичните загуби на електроенергия в населеното място с близо 50%.

Основен приоритет в дейността на ЕРП Север е постигане на високо качество на доставяната електроенергия. Чрез изпълнението на заложените дейности в ремонтната и инвестиционната програми компанията продължава своята политика за непрекъснато подобряване на услугите, които предоставя на своите клиенти.