Над 10 часа здрав рок ще огласи брега на река Росица, близо до Павликени, в нощта на 30 юни срещу 1 юли. Именно тогава, по традиция вече, ще бъде отбелязан Джулай Морнинг, предаде кореспондент на "Фокус". През тази година се очаква събитието да е най-голямото посрещане на юлското слънце във вътрешността на страната. Концертът започва в 20:00 часа на 30 юни и ще продължи до изгрева на юлското слънце на следващата сутрин.

Участието на вокала на Axel Rudi Pell Джони Джоели е голямата изненада за рок-феновете тази година. Той идва заедно с БТР и ще забие в първите часове на рок-маратона.

Слънцето ще изгрее при китарните рифове на "Ахат", чието изпълнение ще закрие Джулая.

Между двете титанични банди на сцената излизат още шест местни групи: "Flight" (Павликени), "High Enough" (Свищов), "The Drivers" (Велико Търново), "Old School Rock Band" (Габрово/ Казанлък), "Багабонти" (Павликени), "Бандата" (Павликени).

Точната локация на събитието е в местносттта "Втори километър", близо до моста на река Росица до град Бяла черква. В непосредствена близост е и градския стадион на Бяла черква. Координати на локацията: 43.191758, 25.305993

В следващите дни организаторите ще съобщят и възможностите за къмпинг в близост до мястото на събитието.

Входът е свободен за всички - гости и приятели на града, които желаят да посрещнат първите лъчи на юли заедно.

За повече информация можете да следите и събитието във Фейсбук .