Жертва на телефонна измама е станал възрастен мъж от Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че той е предал на измамниците 12 500 лева и то на два пъти.

"Телефонните "експерти“ действали по две познати вече схеми. На 10 септември в разговори с жертвата по мобилен и стационарен телефон непознат мъж се представил за адвокат и поискал пари, за да изкара зет му от ареста, където попаднал, след допусната катастрофа на пътя. След това дядото разговарял и с жена, която се представила за дъщеря му. След неколкократни напътствия същия ден в района на паркинга на болницата в Свищов предал на непознат мъж сумата от 4500 лева. На следващия ден измамниците отново се свързали с него, представили се за полицаи, обяснили му че е станал жертва на телефонна измама и за да му върнат парите, поискали още. На 11 септември на същото място предал втората част от сумата – 8000 лева“, обясняват от полицията.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново апелират хората, които попаднат в подобна ситуация да сигнализират първо в полицията и да потърсят контакт със своите близки.