С "Коледни сънища" на театър "Весел“ Дядо Коледа пристига на сцената в читалище "Искра“ във Велико Търново. От културната институция уточняват за "Фокус“, че представлението ще се играе от 11:00 часа. От там допълват и, че това е едно от любимите заглавия на малките почитатели на кукленото театрално изкуство в репертоара на кукления театър. Драматизацията е на Елка Баланова, постановката – на Веселин Василев, а куклите – на Лидия Къркеланова. Студийният звукозапис е дело на Петър Атанасчев. В спектакъла участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев и, разбира се, специалният гост – добрият старец Дядо Коледа.

"Коледни сънища“ е лиричен спектакъл-приказка за най-ценното –  приятелството. Не всеки ден ни се случва да открием истински приятел! След срещата между делфинчето от градския фонтан и снежния човек се заражда едно ново приятелство, родено навръх Коледа! Това е сънят на Тъжния човек, останал сам в празничната нощ. Но когато се появи Думка Сладкодумка, започва истинският празник. А когато дойде Дядо Коледа...

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ във Велико Търново. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878 790 549.