Коледен автобус отново обикаля улиците на Велико Търново. Идеята и целта му са да зарадва малчуганите от детските градини, предаде кореспондент на "Фокус“.

Първи с атрактивното возило се разходиха децата от ДГ "Слънчев дом“ и ДГ "Евгения Кисимова“. Зад волана на автобуса отново е самият Дядо Колева. Малките великотърновчета пътуваха до Коледния базар в парк "Марно поле“, пуснаха своите писма до белобрадия старец, снимаха се с джуджетата и пяха коледни песнички на сцената пред входа на Летния театър.

За всички деца бяха подготвени подаръци – сладки и солени изкушения. Пътешествията с коледния автобус продължават през целия месец, по график ще бъдат обхванати всички детски градини във Велико Търново, както и тези в Килифарево, Дебелец и с. Беляковец.

Коледният автобус е традиционна инициатива на Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов“. Возилото е осигурено и украсено от местна фирма и ще пътува и по линиите, изпълнявани от превозвача. Подаръците за децата са осигурени от партньори.