Стара Загора. Зоопаркът в Стара Загора вече е дом на двойка кенгуру. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Стара Загора от местната администрация. Белият мъжки екземпляр от вида "Валаби“ е на около 7 месеца, а женският, с кафява окраска, е на около година.

"Радваме се, че обогатяваме видовете на нашите обитатели. Имаме базата, сега надграждаме и имаме много идеи, които да допринесат за приятната разходка на посетителите ни“, каза д-р Ивелина Илиева, ръководител на Зооградината.

Единственото място у нас, където видът се размножава изключително успешно, е Зоопарк Бургас. До този момент там са родени 25 бебета. "Освен двете животни, даваме на Стара Загора технологията и спецификата за правилно отглеждане на вида, както и "тайната на успешното размножаване“, сподели с усмивка собственикът на бургаския зоокът Кръстьо Дъбов. "Убеден съм, че тук ще им хареса толкова много, че догодина ще имате бебета“, допълни още той.

Двете животни донесоха свежо настроение още с идването си в сърцето на Аязмото. Десетки посетители бяха част от посрещането им. Животните имаха предвидено свое местообитание, което ги очакваше след цялостното обновяване на Зоопарка.

Рени АТАНАСОВА