Кампанията "Движи се и победи“ във Велико Търново продължава този уикенд с поход до Преображенския манастир. Организаторите канят всички желаещи – малки и големи да преминат през втория маршрут на акцията за повишаване на физическата активност в събота на 18 май, предаде кореспондент на "Фокус“.

Вариантите за достигане до финалната точка са два. При първия тръгването е от ТД "Трапезица - 1902“ през кв. "Варуша“, покрай църквата "Св. Никола“, до детската площадка над ул. "Работническа". Посоката е северозапад, маркировката – червена. Има едно изкачване, което се прави за около 20 минути, а след него двете пътеки се сливат.

Вторият вариант започва от събирането на улиците "Ал. Бурмов" и "К. Зидаров" в кв. "Картала“, недалеч от началната спирка на автобус №4. Маркировката е червена. След около 1,4 км пътеката се събира с идващата от кв. "Варуша“ и продължава по изградените осем моста, по жълта маркировка към първи и втори водопад.

Връщането може да стане по обратния път или продължение до село Беляковец или село Самоводене.

"За незапознатите с маршрута ще бъдат осигурени водачи от началните пунктове на вариант I в 9:00 часа и вариант II в 9:30 часа. Регистрация на преминалите маршрута: пред манастира от 10:00 до 14.00 часа. Награди чрез томбола ще получат преминалите пеша най-малко два от обявените три туристически маршрута в кампанията. За осигуряване на групов транспорт, можете да подавате заявки на телефон: 0896/ 697 832 или email: trapezitca_1902@abv.bg“, припомнят организаторите.