Двегодишно дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". За случая сподели майка му Татяна Гюзелева в социалните мрежи. Инцидентът е от преди два дни.

"Докато синът ми се е прибирал с баща си от яслата, на ул. "Любен Каравелов" 83, до магазина за детски обувки, пада в шахта, дълбока поне метър. За няколкото минути, през които бяхме там, имаше поне три деца, които щяха да пропаднат, тъй като тя е покрита и необезопасена. От Общината преди месец са поставили колче и какво от това - дупката стои. Кога ще я покрият, като има смъртен случай ли?Нормално ли е това положение?", пита майката.

За щастие детето не е пострадало сериозно и се е разминало само с охлузвания. Майката сподели, че веднага са звъннали на Горещия телефон на Община Стара Загора, които са се отзовали. "От Общината дойдоха "с ръцете в джоба" двама мъже и една жена. Било извън работно време, нямало какво да направят, ще търсят домоуправителя на блока, негова работа било", допълни Гюзелева. 

От "Фокус" се свързахме и с местната администрация. От там уточниха, че всъщност Община Стара Загора няма ангажимент за обезопасяването на шахтата, тъй като тя е етажна собственост.

"Инспектората е отишъл, обезопасили са. След втората проверка отново са отишли са видят, тъй като някой е махнал знаците, които са били сложени. Оказа се, че това е проблем на блока. Те имат междусъседски проблем с домоуправителя, който вече не е на тази позиция. Всъщност Общината няма задължение да отговаря за тази шахта, тъй като е вид етажна собственост. Въпреки това сме обезопасили от човешка гледна точка", казаха от Общината.

Рени АТАНАСОВА