Две пешеходки пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско за последните три дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. 

В петък, в 20:25 ч. на паркинг в Раднево,  при движение на заден ход, лек автомобил "БМВ", управляван от 34-годишен мъж, е ударил преминавала зад него 50-годишна пешеходка. В резултат на удара жената е получила контузия на крак и фрактура на раменна става. Обслужена е амбулаторно в УМБАЛ - Стара Загора и е освободена, без опасност за живота, Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

В събота, около 08:10 ч., по бул. ''Княз Александър Батенберг'' в гр. Казанлък, се е движил л.а. “Oпел", управляван от 70-годишен мъж. Той не е пропуснал 57-годишна жена, пресичаща булеварда на пешеходна пътека, и я е блъснал. В резултат на удара пешеходката е получила фрактура на глезен. Тя е настанена за лечение в МБАЛ - Казанлък, без опасност за живота.  Двамата участници в ПТП са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, като пробите им са отрицателни. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.