Две нови спортни площадки се очаква да бъдат изградени в търновското село Шемшево до края на лятото. Това стана ясно след среща на областния управител на Велико Търново инж. Георги Гугучков и кмета на населеното място Кирил Ангелски, предаде кореспондент на "Фокус“.

В Шемшево ще си имат скейтборд игрище, както и баскетболно такова. Те ще бъдат оформени в центъра около облагороденото площадно пространство. За спортните съоръжения има изготвен проект на арх. Любомирски, а инвестицията ще е на стойност около 90 000 лв. Така, наред с двете футболни игрища, Шемшево ще придобие облик на населено място с най-много действащи съоръжения за масов спорт в община Велико Търново, а и в цялата област.

"Кметът Кирил Ангелски припомни, че последните четири години със средства от програма "Местни инициативи“ бе облагородена и част от огромното парково пространство. За целта терена около детската градина беше разделен на два парцела, като 5 дка останаха за забавачката, а 3 – за площада. Там са изградени шадраван, алеи, кътове за игра, има тенис маса и красиви пейки. Теренът е притегателно място и за деца от околните села, в бившата сграда на РПК е преобразувана на кафене, където местните хора организират своите тържества“, обясняват от Областна администрация.

В селото си имат и "весела спирка“. За нея "Фокус“ Ви разказа преди няколко седмици. Тя е дело на петнадесетина доброволци от селото, организирани от Анелия Антонова. Със свои средства младите хора са боядисали конструкцията на спирката в цветя на зелен фон а отделните й елементи в розово, лилаво и жълто.