Нова организация на движението се въвежда от утре на две кръстовища в Пловдив, информират от "Организация и контрол на транспорта“. Решението за това е взето от Експертния съвет към Общинската комисия по безопасност на движението по предложение на експертите от общинското предприятие, като целта е да се облекчи трафикът.

Премахва се светофарната секция за десен завой от ул. "Скопие“ към бул. "Македония“ на кръстовището между двете пътни артерии. До пътен знак Г2 – "Движение само надясно след знака“ ще бъде монтиран знак Б2 –  "Стоп“. Според направеното обследване това ще намали престоя на автомобилите, пътуващи в посока към Бетонния мост.

По същия начин се реорганизира движението и на кръстовището до Художествената галерия "2019“. Идващите от ул. "Преслав“ няма да чакат  светофарът да светне зелено за десен завой по ул. "Гладстон“ в посока към бул. "Руски“. И там светофарната секция ще бъде свалена и ще бъде поставен знак "Стоп“.

Промените предстои да бъдат направени в петък, за да може през предстоящите почивни дни участниците в движението да се адаптират към тях, допълват от ОП "Организация и контрол на транспорта“.