Обществеността в Добрич ще отбележи с поредица събития днес - 7 септември, две исторически годишнини - 106 години Добричка епопея и 82 години от подписването на Крайовския договор, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич

Начало на събитията ще постави в 9:00 ч. панихида, която ще бъде отслужена на Военно гробище - музей, където до 16:00 ч. е обявен Ден на отворените врати.

Караул на паметта с ученици  от Езикова гимназия "Гео Милев“ продължава традицията на отбелязване на важни исторически дати с активното участие на младите хора в добруджанския град. Започва в 9:30 ч. на паметника на на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.

Празничен фолклорен концерт на Клубовете на пенсионера в Добрич е с начален час 11:30 ч. на сцената на площад "Свобода". 

През целия ден ще бъдат поднасяни цветя на паметници и паметни знаци – Кръст-паметник на загиналите в Добричката епопея, Паметен знак на загиналите от 53-ти пехотен полк – част от 7-ма Рилска дивизия, през Добричката епопея  1916 г., Плоча-барелеф на Н.В. Цар Борис III, паметни плочи на ген. Тодор Кантарджиев, полк. Борис Дрангов и Христо Стефанов.

Жулиета НИКОЛОВА