Две години затвор за измами получи мъж от Павликени. От Апелативна прокуратура – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че обвинението е на Районна прокуратура – Велико Търново. 58-годишният Р.А. е осъден на две години лишаване от свобода за измами чрез  обещания за продажба на месо на ниска цена.

Мъжът е признат за виновен за това, че в периода от 15 май до 6 септември 2022-а е излъгал четири лица от Велико Търново и Полски Тръмбеш, че може да им уреди или продаде на ниска цена свинско телешко и пилешко месо, с което им причинил имотна вреда в общ размер на 635 лева.

По делото е установено, че след като Р.А. изтърпял наложеното му ефективно наказание лишаване от свобода, продължил да извършва измами. Обвиняемият използвал различни ситуации, при които се срещал и провеждал разговори със случайни жени, които уверявал, че може да ги уреди да закупят  пилешко, свинско и телешко месо на много ниски цени (по 5 лева или по 5,05 лева за килограм от всеки вид), вземал предварително парите за договорените количества месо от приелите предложенията му лица и присвоявал същите. Той нямал никакво намерение да изпълни сделките, тъй като въобще не разполагал с предлаганите видове и количества месо.

Обвиняемият е осъждан многократно с влезли в сила присъди за измами. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“ по друго досъдебно производство, също за измама с продажба на месо на ниски цени.

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.