Две двойки младоженци подпомогнаха Неонатологичното отделение при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица за по-малко от месец. От лечебното заведение уточняват за Агенция "Фокус“, че първото младо семейство, което се е превърнало в дарител, е това на Глория и Георги. С пари, събрани по време на сватбата си, те са купили пулс оксиметър. Апаратът вече се използва активно и с него ежедневно се прави диагностика на бебетата.

Вторият благотворителен жест към великотърновската болница е от 28-годишната Аделина и 29-годишния Трифон Кенарови. Младоженците вместо цветя на сватбата събраха пари да подпомогнат рисковите новородени. Така те дариха на отделението около 1000 лева.

"Дарението избрахме да бъде за МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ и по-точно отделението по Неонатология, защото аз съм бил бебе в кувьоз. Разказите на родителите ми за преживяното от тях, ме е накарало да почувствам лекарите от болницата и това отделение от каква значителна важност са за раждането на един нов живот“, сподели младоженецът.

"Впечатлен съм от смислените и полезни каузи на младите. Само преди месец болницата получи и друго дарение, отново от младоженци. В ден, изпълнен с положителни емоции, те се сещат и мислят за здравето и живота на хората. Целият екип на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ благодари на Аделина и Трифон и приветства каузата им“, сподели директорът на болницата д-р Красимир Попов.

Луиза ТРАНЧЕВА